Zoo Praha čtvrtou nejlepší zoo na světě

Ostatní články

Zoo Praha  |  15. 07. 2015


Ve středu 15. července zveřejnil prestižní cestovatelský server f66ade777e82b374f4b3607c57f4ec3e-gdprlock žebříček nejoblíbenějších zoologických zahrad světa, který vznikl hodnocením miliónů jeho uživatelů. Zoo Praha se v něm umístila na čtvrtém místě, což potvrdilo její celosvětovou popularitu!

Zoo Praha se umístila jako čtvrtá nejlepší zoologická zahrada na světě. Zoo Praha se umístila jako čtvrtá nejlepší zoologická zahrada na světě.

Pořadí je sestavováno podle algoritmu, který zapracovává jak kvalitu, tak kvantitu hodnocení za poslední rok. Během roku na server zavítá až 280 milionů návštěvníků. Již loni se pražská zoo dočkala historického úspěchu, když ve stejném žebříčku obsadila sedmé místo.

Na předních příčkách se i letos umístily největší světové zoo, jakými jsou Zoo San Diego, španělský Loro Parque a Singapore Zoo. V rámci Evropy je pak Zoo Praha druhá nejlepší. Za ní se umístily vídeňská Schöenbrunn Zoo, Chester Zoo a ZooParc de Beauval.

V České republice je pražská zoo hned po Pražském hradě druhým nejnavštěvovanějším místem. Pro návštěvníky nabízí 12 pavilonů, ve kterých mají možnost seznámit se s jednotlivými druhy zvířat. Patří sem například oblíbená Indonéská džungle, Africký dům, Pavilon goril, Pavilon kočkovitých šelem, Údolí slonů, Pavilon hrochů a další.

V červenci minulého roku byl nově otevřen herní a odpočinkový areál pro děti a dospělé Rezervace Bororo. Jeho hlavní dominantou je stromová indiánská vesnice ve výšce 12,5 metrů, nechybí zde ani kavárna a amfiteátr pro ukázky tréninku zvířat. Za návštěvu stojí také unikátní Velemlokárium s největšími obojživelníky světa - velemloky čínskými.

Umístění na čtvrtém místě je pro Zoo Praha významným úspěchem, na kterém se podílí nejenom její zaměstnanci, ale hlavně návštěvníci, kterým tímto velmi děkujeme za projevenou podporu.

Podívejte se ještě před návštěvou, co o Zoo Praha napsali její návštěvníci. Budeme rádi i za váš názor! Pro pokračování v čtení recenzí klikněte ZDE.

 


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru