Nora NEJ žirafou!

Ostatní články

Michal Šťastný  |  25. 03. 2014


Pomozte krásné Noře stát se NEJ žirafou.

Žirafa Nora, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Žirafa Nora, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Má krásné tmavé zbarvení, půvabnou jemnou tvář a je to skvělá matka. Pomozte Noře zvítězit v soutěži o NEJ českou a slovenskou žirafu!

Hlasovat pro pražskou krásku, která vychovala neuvěřitelných šest mláďat, můžete až do 17. května 2014. Podívat se na tuto elegantní žirafu můžete také v jejím medailonku.

Žirafa Nora, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Pražská rodačka Nora je natolik výrazná, že se zařadila mezi nejvýznamnější osobnosti pražské zoo a shlížela ze stovek billboardů na své obdivovatele i daleko za hranicemi zoo. Mnoho z nich bylo okouzleno jejím půvabem a bezchybnou figurou, které bezpochyby zdědila po matce Kleopatře. Díky vzácným genům otce Šimona zase Noru snadno poznáte, i když přijdete do pražské zoo poprvé – je totiž nezvykle tmavá.

Kromě krásy se Nora proslavila i tím, jak skvělá je to matka. Chovatelé i návštěvníci pravidelně obdivují, s jakou láskou se o své potomky stará. V roce 2013 porodila své šesté mládě, samce Tadeáše.

Seznamte se s Norou blíž!

Žirafa Nora, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

O co se hraje?
Hlasováním pro Noru se zároveň zařazujete do soutěže o hodnotné ceny od společnosti HP Česká republika. Vyhrát můžete úžasný notebook HP Pavilion x360, tiskárnu HP Deskjet Ink Advantage 2545, designově vychytané batohy, bezdrátové myši HP a řadu dalších cen!

Stádo žiraf Rothschildových, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

 


Planoucí útesy v Gobi. Foto: David Broda

Součástí nové expozice Gobi v horní části Zoo Praha je ukázka světově významné paleontologické lokality. Americká expedice z roku 1923 definitivně potvrdila existenci zkamenělých dinosauřích vajec a také dala jméno ohromujícím...

Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...




Přihlášení k newsletteru