Velké narozeninové oslavy v Zoo Praha

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  02. 02. 2016


Tato sobota 6. února bude v Zoo Praha ve znamení velkých narozeninových oslav. Své třetí narozeniny oslaví dvě významná mláďata pražské zoo – samička orangutana Diri a sloní slečna Sita. Ve Vzdělávacím centru bude také pokračovat akce Neviditelná tajemství, která návštěvníkům nabídne pohled na přírodu tak, jak ji běžným okem neznají.

Sloní slečna Sita je prvním slůnětem narozeným v Zoo Praha. Petr Hamerník, Zoo Praha Sloní slečna Sita je prvním slůnětem narozeným v Zoo Praha. Petr Hamerník, Zoo Praha

Sita i Diri patří mezi nejvýznamnější přírůstky posledních let. Sita, která se narodila v pondělí 11. února 2013, je prvním odchovaným slůnětem v historii Zoo Praha. Mládě orangutana sumaterského Diri, které přišlo na svět v neděli 3. února 2013, se v pražské zoo narodilo po dlouhých dvaačtyřiceti letech.

Sobotní dopoledne bude patřit malé samičce slona indického Sitě. Setkání u slonů proběhne ve vnitřní expozici v Údolí slonů od 11:00. Pro Situ i celé sloní stádo chovatelé připraví dárek v podobě velkého zeleného dortu.

14:30 v pavilonu Indonéská džungle u expozice orangutanů sumaterských proběhne oslava narozenin samičky orangutana Diri. Do expozice budou pro orangutany připraveny dárky, které si před zraky návštěvníků užije celá orangutaní rodina. V obou případech přijde oslavenkyním pogratulovat herečka Martha Issová. V rámci programu budou také odhaleny nové informační panely zabývající se problematikou palmového oleje.

Program sobotních oslav:

11:00

  • Oslava 3. narozenin slůněte Sity s Marthou Issovou
    • Sita dostane velký zelený dort ve tvaru obrovské trojky.

 14:30

  • Oslava 3. narozenin orangutana Diri s Marthou Issovou
    • Na Diri čekají krabice plné ovocných a zeleninových dobrot, na kterých si pochutná se svou mámou Mawar.

15:00

  • Slavnostní odhalení panelů k palmovému oleji

Neviditelná tajemství

Také Vzdělávací centrum pražské zoo nabídne na sobotu zajímavý program. Pokračovat bude akce Neviditelná tajemství, která umožní pohled na přírodu tak, jak ji běžným okem nelze spatřit. Každý se bude moci osobně přesvědčit, že i ti nejlesklejší brouci mají na těle chloupky a že skořápka vejce je ve skutečnosti plná mikroskopických dírek. Vzdělávací centrum plné mikroskopů a binolup bude přístupné návštěvníkům od 10:00 do 15:00.

 

Diri oslaví své třetí narozeniny. Petr Hamerník, Zoo Praha


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru