Den s hlavou v oblacích

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  13. 08. 2014


Oslavy 60 let žiraf v pražské zoo pokračují i tento víkend v neděli 17. srpna.

Žirafí mládě, foto: Tomáš Adamec,  Zoo Praha Žirafí mládě, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

V roce 1954 přicestovala do Prahy první žirafa, samice žirafy masajské Lenka. V rámci oslav Měsíce žiraf proběhnou v 14.00 na její počest křtiny 2 nejmladších mláďat. Kmotrami se proto stanou zpěvačka Lenka Filipová s dcerou Lenny.

Nejmladší mládě, sameček narozený v sobotu 9. srpna, se společně s matkou Farou připojí ke stádu ke konci týdne.

V průběhu neděle se u infostánku s přírodninami u Afrického domu dozvíte zajímavosti ze života žiraf ve volné přírodě ale i v pražské zoo. Pro malé i velké návštěvníky jsme připravili vědomostní kvíz o žirafách. Každý úspěšný řešitel bude odměněn dárkem s žirafí tematikou.

U Afrického domu

  • 14.30                Komentované setkání u žiraf
  • 10.00 – 16.00    Vědomostní kvíz
  • 10.00 – 16.00    Ze života afrických zvířat - informační stánek

Pro opravdové fanoušky pražské žirafí skupiny připravila zoo navíc kvízovou soutěž na facebookovém profilu Žirafy v Zoo Praha. „Od pátku 1. do pátku 29. srpna budeme vždy každý týden zveřejňovat jednu otázku z historie chovu žiraf. Úkolem soutěžících bude zaslat na konci srpna všechny odpovědi na email soutez@zoopraha.cz. Podmínkou k účasti v soutěži je připojit i tzv. „selfie“, vlastní fotografii pořízenou u nové žirafí brány na lávce k pavilonu Africký dům,“ vysvětluje František Tymr z Oddělení programu a obsahu Zoo Praha.

 


Užovka podplamatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Letos se v rámci této celosvětové akce v neděli 21. dubna zaměříme na ochranu přírody v Česku a seznámíme se s volně žijícími živočichy na území zoologické zahrady.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...




Přihlášení k newsletteru